Current Affairs Questions: 10th March 2018 - JSSC HUB

Get latest exclusive Jssc news updates and study materials.

recent update

Friday, 9 March 2018

Current Affairs Questions: 10th March 2018

Current Affairs Questions: 10th March 2018
This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC, Railway & other Govt. exams.

1. Which state government has launched Women Entrepreneurship Hub (WE-Hub), India’s first state-led incubator for women entrepreneurs?
a) Karnataka
b) Telangana
c) Uttarakhand
d) Madhya Pradesh
2. Which Union Territory has become the first Union Territory in India to run 100% on solar power generated energy?
a) Puducherry
b) Andaman and Nicobar Islands
c) Diu
d) Lakshadweep
3. Which State Government has launched ‘Mukhyamantri Mahila Kosh’ scheme under which women who aren’t married and are above the age of 50 will be given pension?
a) Punjab
b) Telangana
c) Madhya Pradesh
d) Tamil Nadu
4. Who has been appointed cab-hailing startup Uber India’s first brand ambassador?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kohli
c) M S Dhoni
d) Shikhar Dhawan
5. The first-ever International Solar Alliance (ISA) summit will be held in which country on March 11, 2018?
a) India
b) South Africa
c) France
d) Ghana
6. The Union Housing Ministry has launched ______, an association of all Indian Metro Rail companies for mutual sharing of ideas & experiences for nurturing excellence their performance.
a) A-Metros
b) D-Metros
c) H-Metros
d) I-Metros
7. Biplab Kumar Deb has been sworn in as the Chief Minister of which state?
a) Tripura
b) Nagaland
c) Meghalaya
d) Mizoram
8. The Union Cabinet approved agreement between Union Public Service Commission (UPSC) and Public Service Commission of which country?
a) Germany
b) France
c) Russia
d) Mauritius
9. Who has become the first woman officer to be inducted as the first direct-entry combat officer in Indo-Tibetan Border Police (ITBP)?
a) Anjali
b) Prakriti
c) Geetanjali
d) Radhika
10. Who has been appointed as the new Special Director in Enforcement Directorate?
a) Karnal Singh
b) Amit Sharma
c) Vineet Agarwal
d) Vivek R Wadekar

Answers:
1(b), 2(c), 3(c), 4(b), 5(a), 6(d), 7(a), 8(d), 9(b), 10(d).


No comments:

Post a Comment