Current Affairs Questions: 7th March 2018 - JSSC HUB

Get latest exclusive Jssc news updates and study materials.

recent update

Tuesday, 6 March 2018

Current Affairs Questions: 7th March 2018

Current Affairs Questions: 7th March 2018

This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC, Railway & other Govt. exams.

1. According to the latest report of the Global Firepower index 2017, what is India’s rank in the list of the most powerful military in the world?
a) 2nd
b) 3rd
c) 4th
d) 5th
2. India’s first helicopter taxi service has been launched in which city of India?
a) New Delhi
b) Kochi
c) Mumbai
d) Bengaluru
3. A week-long 29th annual, world-famous International Yoga Festival (IYF) has begun in which city of India?
a) Varanasi
b) Haridwar
c) Rishikesh
d) Patna
4. Conrad Sangma has been sworn-in as the 12th Chief Minister of which state?
a) Tripura
b) Meghalaya
c) Nagaland
d) Mizoram
5. Which committee has been constituted by the Union Government to study issues in Fintech space?
a) Ajit Doval committee
b) Arun Jaitley committee
c) B C Khanduri
d) Subhash Chandra Garg committee
6. Which telecom company planned to support the first 4G Network on Moon?
a) Jio
b) Airtel
c) Vodafone
d) Idea
7. The 2018 Shigmotsav festival has started in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Sikkim
c) Goa
d) Maharashtra
8. According to the latest report of UN’s International Narcotics Control Board, which country is the world’s largest producer and exporter of medical cannabis?
a) India
b) UK
c) Brazil
d) Indonesia
9. Who has won the best actor award at the 90th Academy Awards 2018?
a) Guillermo del Toro
b) Sam Rockwell
c) James Ivory
d) Gary Oldman
10. Who has won the best actress award at the 90th Academy Awards 2018?
a) Frances McDormand
b) Sally Hawkins
c) Allison Janney
d) Saoirse Ronan

Answers:
1(c), 2(d), 3(c), 4(b), 5(d), 6(c), 7(c), 8(b), 9(d), 10(a).

Click Here to Current Affairs Questions: 6th March 2018

Click Here to Like our Facebook page for latest updates


No comments:

Post a Comment